Feminazi Mayim Bialik boos over kritiek op artikel

Feminazi Mayim 'noem vrouwen niet girl' Bialik heeft gereageerd op de kritiek die ze de afgelopen dagen kreeg op een essay dat ze schreef voor de New York Times. De The Big Bang Theory-actrice schreef in het stuk met de titel Feminist Zijn In Harvey Weinsteins Wereld onder meer over haar keuze zich conservatief te kleden.

De voormalig kindster noemt haar kledingkeuze en haar beleid om zich nooit flirterig te gedragen "zelfbeschermend en wijs". Hiermee legt ze natuurlijk (een deel van) de schuld van seksuele intimidatie en misbruik bij de slachtoffers zelf. Onder meer actrices Gabrielle Union en Patricia Arquette, de zus van een van Weinsteins vermeende slachtoffers Rosanna, reageerden boos op het artikel.

Dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij Mayim, die in haar essay benadrukt dat er geen excuus is voor misbruik. Zondag plaatste ze een statement op Twitter. "Een aantal mensen heeft mijn woorden uit hun context gehaald, waardoor het lijkt dat ik vrouwen de schuld geef van hun misbruik vanwege hun kleding of houding. Iedereen die me kent weet dat dat absurd is", laat ze onder meer weten. "Het is verdrietig dat mensen zo gemeen zijn terwijl het mijn levensdoel is om de positie van vrouwen te verbeteren".

De actrice heeft haar critici uitgenodigd met haar in gesprek te gaan tijdens een Facebook Live sessie maandag.


Try not to headdesk challenge (dit is overigens een ándere rant van Bialik)