Uitgeest de klos bij vertraging NS

Om minder vertragingen in de boeken te schrijven zijn reizigers op het traject Amsterdam-Uitgeest gemiddeld zo'n tweemaal per dag de pineut. Heeft de sprinter een vertraging van zes minuten of meer, dan keert NS hem al bij Wormerveer om. Reizigersvereniging Rover vraagt de NS iets beters te verzinnen dan deze manier van creatief boekhouden.

De spoorwegmaatschappij past de truc toe omdat zes minuten precies de benodigde tijd is om de trein gereed te maken voor de trip terug naar de hoofdstad. Dus kan de vertraging geheel worden geschrapt indien dit bij Wormerveer wordt gedaan, in plaats van Uitgeest.

In Wormerveer moet je dan dus de trein vroegtijdig verlaten, en in Uitgeest en Krommenie-Assendelft valt de geplande trein vervolgens uit. Rover trok al in juli bij NS aan de bel, maar een inhoudelijke reactie zou de reizigersclub tot dusver niet hebben gekregen.

Volgens Rover moet er net als in Den Helder een reservetrein worden klaargezet die bij een te grote vertraging kan worden ingezet. Maar NS ziet nog niet direct concrete oplossingen, behalve dus bij Wormerveer eruit.