Nederland onder 19 blijft ongeslagen in EK-kwalificatie

Het Nederlands elftal onder 19 jaar heeft zich met prima cijfers geplaatst voor de eliteronde in de kwalificatie voor het EK van volgend jaar, wat gehouden wordt in Finland. Na zeges op Malta (3-0) en Hongarije (2-0) stond de ploeg van Maarten Stekelenburg in de laatste wedstrijd van de eerste groepsfase in 's Gravenzande tegenover Slovenië.

Nederland was al vrijwel zeker van de volgende ronde en begon zo met een aantal belangrijke spelers op de bank. Dat ging niet al te lekker en dankzij een vroege goal van David Zec stond Slovenië lang op 1-0. Onder meer toptalent Ferdi Kadioglu van N.E.C. werd tussen de lijnen gebracht en met een schot van de rand van de zestien schoot hij Nederland naast de Slovenen.

Slovenië kreeg drie minuten voor tijd nog een strafschop en die kans liet Zan Celar niet onbenut: 2-1. Pas in de 95e minuut kwam dan toch nog de redding: een fraaie actie van Kadioglu bracht Donyell Malen in stelling, die tekende voor de 2-2 eindstand.

Nederland gaat zo samen met Hongarije naar de eliteronde, waar in maart in zeven groepen van vier gestreden wordt om de EK-tickets. Alle groepswinnaars gaan naar het EK en voegen zich dan bij gastland Finland.