Boze republikeinse senator: WO3 door Trump dichtbij

De Republikeinse senator Bob Corker heeft zondag in een interview met de The New York Times fel uitgehaald naar president Donald Trump. Volgens Corker kan Trump de Verenigde Staten, door zijn dreigementen tegen andere landen "op het pad naar een Derde Wereldoorlog" brengen. Ook vindt de senator dat Trump het presidentschap behandelt als een 'reality show'.

Corker vindt dat Trump met zijn Twittervingers de diplomatie heeft ondermijnd. De senator stelt in het interview dat zijn visie door vrijwel alle Republikeinse senatoren wordt gedeeld. "De president heeft niet door hoe groot zijn macht is."

Het interview was een reactie op een ruzie die op Twitter begon. Trump reageerde in keiharde bewoordingen op het besluit van Corker zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen als senator. "Hij heeft niet het lef om de strijd aan te gaan omdat ik heb al geweigerd hem te steunen. Ik verwachtte allang dat Corker een negatieve impact zou hebben op onze geweldige politieke agenda", aldus Trump via meerdere tweets.

Corker sloeg hard terug: "Het Witte Huis is een dagverblijf voor volwassenen, waar de oppasser vanochtend duidelijk niet op zijn werk is verschenen."In het interview met The New York Times ontkent Corker dat hij zich heeft teruggetrokken omdat Trump hem niet steunde. "Dat besluit had ik al genomen. Het was juist de president die mij vroeg om door te gaan."

Corker: Derde Wereldoorlog door Trump dichtbij
Boze republikeinse senator: WO3 door Trump dichtbij (Foto: ANP)