Google: smartphones, luidsprekers en laptop

Twee nieuwe smartphones, een laptop, een grote en een kleine slimme luidspreker, slimme koptelefoons, een nieuwe virtualrealitybril en een aparte camera. Dat zijn de nieuwe producten die Google woensdag heeft gepresenteerd.

De presentatie draaide vooral om de nieuwe smartphones, de Pixel 2 en een grotere Pixel 2 XL. Ze kunnen zowel virtual reality als augmented reality laten zien. Daarnaast kan een speciale lens de omgeving scannen, bijvoorbeeld de inhoud van een brief. De telefoons draaien op het nieuwe besturingssysteem Android Oreo. Ze kunnen worden bediend met een kneep in de zijkant. De Pixel 2 is beschikbaar in drie kleuren: "een soort blauw, gewoon zwart en duidelijk wit", zei Google-vicepresident Mario Queiroz met een knipoog naar de namen die ontwerpers soms bedenken voor kleuren.

De Pixel-telefoons komen eerst in de Verenigde Staten en een paar andere landen op de markt. Het is nog niet bekend wanneer de toestellen naar Nederland komen.

Pixel Buds
De nieuwe Pixel-smartphones hebben slimme koptelefoons, de Pixel Buds. Die kunnen bijvoorbeeld mails voorlezen of de woorden van een gesprekspartner meteen vertalen. Nederlands is een van de talen die de koptelefoon begrijpt.

Google is de laatste grootmacht die zijn 'vlaggenschip' onthult. Eerder presenteerde concurrent Apple de iPhones 8, 8 Plus en X. Samsung vestigt zijn hoop op de Galaxy Note8.

Google onthulde ook een nieuwe laptop, de Pixelbook, de opvolger van de Chromebook. De laptop is dubbel te vouwen tot een tablet en heeft de slimme hulp Assistant. De gebruiker kan er ook een speciale pen bij kopen, om op het scherm te schrijven.

Google: smartphones, luidsprekers en laptop
Google: smartphones, luidsprekers en laptop (Foto: ANP)