Van Weert accepteert twee duels schorsing, onderzoek naar Beugelsdijk

FC Groningen kan de komende twee wedstrijden in de Eredivisie niet beschikken over Tom van Weert. De aanvaller kreeg zaterdag in de slotfase van de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle een directe rode kaart toen hij een tackle maakte op de benen van Dirk Marcellis.

De club en de speler gaan akkoord met het schikkingsvoorstel van de tuchtcommissie van de KNVB van drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. De 27-jarige Van Weert moet daardoor de thuiswedstrijden tegen AZ en Willem II missen. Hij is weer inzetbaar op woensdag 25 oktober in Kerkrade, in de tweede ronde van de KNVB-beker tegen Roda JC.

Van Weert scoorde tegen Zwolle één keer. Bij een stand van 2-2, in de 87e minuut, beging hij de overtreding op Marcellis. Zwolle won de wedstrijd door een doelpunt in blessuretijd van Youness Mokhtar.

Voor ADO-verdediger Tom Beugelsdijk krijgt de wedstrijd tegen NAC mogelijk nog gevolgen. De tuchtcommissie van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar de vermeende elleboogstoot die de speler in de slotfase zou hebben uitgedeeld aan Pablo Mari. ADO Den haag won de wedstrijd in Brabant door een doelpunt van Beugelsdijk in de 80e minuut (0-1).