Red de pukkelpompoen van de ondergang

In de nacht van 23 juli heeft een hagelbui maar liefst 125.000 biologische pompoenen getransformeerd in pukkelpompoenen. Deze pubers hebben een ruw huidje maar zijn altijd nog goed van kwaliteit en heerlijk om te eten.

De familie Luring uit Onstwedde kan echter de pompoenen niet meer via de reguliere kanalen kwijtraken. De pompoenen dreigen nu te worden vernietigd. De Streekboer roept Nederlanders op om in actie te komen. De organisatie die zich inzet om nieuwe, rechtstreekse afzetkanalen van boer naar consument te vinden, wil op deze manier een groot voedselschandaal voorkomen.

Samenwerking met supermarkten
De pompoenen zijn vanaf deze week voor de actieprijs van €1,- via de website van De Streekboer te bestellen. In samenwerking met Noordelijke supermarktketen Poiesz is in korte tijd een groot netwerk van afhaalpunten georganiseerd over Friesland, Groningen en Drenthe. Daarnaast zijn de pompoenen volgende week te vinden in de schappen van supermarkt Marqt, kunnen bedrijven rechtstreeks grote partijen bestellen en is er een samenwerking opgezet met de voedselbank. “Als we heel Nederland op de been krijgen, kunnen we ervoor zorgen dat dit grote voedselschandaal in korte tijd wordt voorkomen”, aldus initiatiefnemer Janco Heida van De Streekboer.

Bestellen
Deze gehele week kunnen consumenten, bedrijven en organisaties hun een bestelling plaatsen op de website van De Streekboer. Op zaterdag 7 oktober zullen de bestelde pompoenen worden geoogst en verspreid zodat in een korte tijd iedereen de ondertussen bekende Pukkelpompoen kan ophalen.

Red de pukkelpompoen van de ondergang! (Foto: De Streekboer)
Red de pukkelpompoen van de ondergang! (Foto: De Streekboer)