Napoli vervolgt recordreeks, Hamsik nadert Maradona

Napoli heeft de zege op Feyenoord een vervolg gegeven tegen Cagliari. In het Stadio San Paolo was Marek Hamsík al snel trefzeker.

Het met zes punten in de middenmoot bungelende Cagliari, waar Gregory van der Wiel door een blessure ontbrak, slaagde er niet in om lang stand te houden in Napels. De koploper van de Italiaanse competitie combineerde na vier minuten spelen al door de verdediging van de bezoekers heen, waarna een knappe pass van Dries Mertens Hamsík in staat stelde om af te ronden. De Slowaak is met 114 goals nog maar één treffer verwijderd van het clubrecord van Diego Maradona.

Mertens nam vijf minuten voor de onderbreking zelf de 2-0 voor zijn rekening na een overtreding van Filippo Romagna in het strafschopgebied. In de tweede helft was het ook alweer snel raak via Kalidou Koulibaly, die twee minuten na het fluitsignaal van arbiter Rosario Abisso de bal al achter Alessio Cragno had liggen. Jorginho slingerde een vrije trap voor het vijandelijke doel, waarna de centrale verdediger op de goede plek stond om de bal binnen te schieten.

Napoli nam daarna iets gas terug en kreeg via José Callejón nog een goede kans verder uit te lopen. Doordat Cragno redding bracht veranderde de score echter niet meer. De ploeg van trainer Maurizio Sarri heeft de volle 21 punten uit zeven competitieduels. Juventus komt op gelijke hoogte als het zondagavond de uitwedstrijd tegen Atalanta wint.