Bizarre F4-race: niemand haalt finish

Vandaag vond tijdens de derde ronde van de Zuid-Aziatische Formule 4 in Maleisië een bizar tafereel plaats: geen enkele auto haalde namelijk de finish. Dit werd mede veroorzaakt doordat de coureurs twee races achter elkaar moesten rijden vanwege de putdeksel die gisteren de Haas van Romain Grosjean sloopte.

Die openstaande putdeksel moest gerepareerd worden en dat lukte niet op tijd om vrijdag alle geplande wedstrijden doorgang te laten vinden. Het zorgde ervoor dat in de Formule 4 twee races achter elkaar gereden moesten worden. In de eerste twee races van het weekend werd de Chinees Daniel Cao winnaar.

In race drie mocht de Singaporees Danial Frost van poleposition starten en hij leidde ruim totdat hij samen met drie anderen in de zesde van acht rondes zonder brandstof kwam te staan. Drie anderen kwamen een rondje later op de baan tot stilstand, waarna de organisatie besloot om de safety car het asfalt op te sturen. In de slotronde was Kane Shepherd de enige die nog reed, maar ook hij viel in bocht twee stil, waarna de safety car als enige de wedstrijd wist te voltooien.

Shepherd werd aanvankelijk tot racewinnaar uitgeroepen, maar door de unieke omstandigheden besloot de organisatie de stand van ronde vijf als einduitslag te nemen. Dit betekende dat Frost tot racewinnaar uitgeroepen werd.

De organisatoren van de Formule 4 gingen na afloop diep door het stof. Ze hadden niet goed berekend hoeveel brandstof er nodig was om twee races achter elkaar te rijden. Normaal gesproken kan er tussen twee races bijgetankt worden, maar dat was vandaag niet mogelijk.