Verstappen verwacht veel van race in MaleisiŽ

Max Verstappen start morgen vanaf de derde startpositie in Maleisië. De vandaag 20 jaar oud geworden Nederlander hoefde in de kwalificatie in Sepang slechts kampioenschapsleider Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen voor te laten gaan. De Red Bull-coureur hoefde maar een halve seconde toe te geven, waardoor er voor de race veel perspectief op een goede positie is.

Na een moeizame derde vrije training ging de kwalificatie goed bij Verstappen. "Het was een goede kwalificatie. Het is erg gaaf om bochten vijf en zes volgas te kunnen nemen op dit fantastische circuit. Ik ben blij met mijn derde plek op mijn verjaardag."

Tijdens de persconferentie gaf de Nederlander nog meer informatie. "Het was op zich wel een goede dag. Het begin was moeilijk, de laatste training voelde niet zo goed aan maar uiteindelijk hebben we de balans van de auto goed aan kunnen passen voor de kwalificatie, en daarin liep alles wel redelijk goed. We weten dat we in de kwalificatie altijd wat achter lopen qua vermogen, maar normaal gezien zitten we er in de race dichterbij. Hopelijk hebben we morgen een goede start en dan zien we het wel."