Bosz: "Ajax wilde niet vol voor me gaan"

Peter Bosz gaat in de Duitse media in op de situatie van afgelopen zomer bij Ajax. Kort na de verloren Europa League-finale vertrok hij naar Dortmund.

"Ik had een heel goed seizoen in Amsterdam. Ik wist echter dat ik weg moest bij Ajax, omdat de club niet vol voor me wilde gaan. Daarom hebben we gezamenlijk besloten om afscheid van elkaar te nemen", zegt Bosz in gesprek met WAZ. Hij twijfelde dan ook niet toen Borussia Dortmund bij hem aanklopte.

"Ik had een zeer goed gevoel bij Dortmund. De club heeft één van de beste ploegen van Duitsland. Als zo'n grote club bij je aanklopt, dan voel je je vereerd en trots", stelt de oefenmeester, die momenteel koploper is met Borussia Dortmund in de Bundesliga. Bayern München startte een stuk minder aan het seizoen en ontsloeg afgelopen week trainer Carlo Ancelotti. "Als er een collega wordt ontslagen, dan vind ik dat altijd vervelend. We weten allemaal dat het kan gebeuren, maar als het gebeurt dan vind ik het elke keer weer moeilijk."

Borussia Dortmund speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen FC Augsburg. Het elftal van Bosz heeft twee punten meer dan Hoffenheim, de verrassende nummer twee. Bayern München staat derde en het gat met koploper BVB is drie punten.