Ring naar Lubach, Robinson of Beste zangers

De beste zangers, Expeditie Robinson en Zondag met Lubach zijn de drie programma's die dit jaar kans maken op de Gouden Televizier-Ring. De programma's kregen de afgelopen periode de meeste stemmen van het Nederlandse publiek, meldt Televizier. Op 12 oktober wordt bekend wie van de genomineerden de prestigieuze ring om zijn vinger krijgt geschoven en de opvolger wordt van Floortje naar het einde van de wereld.

Expeditie Robinson (RTL 5) is het enige programma dat al eerder tot de laatste drie genomineerden doordrong. In 2015 zagen de makers van de survivalshow Wie is de mol? er echter met de winst vandoor gaan.

De beste zangers, waarin bekende artiesten elkaars nummers coveren, bestaat al sinds 2009. Het programma van AVROTROS behoort voor het eerst tot de selectie net als Zondag met Lubach van de VPRO. Presentator Arjen Lubach kan tijdens het gala tweemaal in de prijzen vallen. Hij is ook genomineerd is voor een Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator. Zondag met Lubach won vorig jaar de Zilveren Nipkowschijf.

Fanbase
Volgens Televizier is het opvallend dat de drie genomineerden een sterke fanbase hebben. "Als moderne tv-maker is het zaak echt connectie te maken met het publiek. Op de eerste plaats op tv, daarnaast op alle digitale platformen die tegenwoordig voorhanden zijn", zegt hoofdredacteur Jeroen de Goeij. "Het medialandschap is voorgoed veranderd. De drie finalisten laten ieder op hun eigen manier zien dat je daarin zeer succesvol kunt zijn."

De uitreiking vindt net als vorig jaar plaats in AFAS Live in Amsterdam. De presentatie van de awardshow is opnieuw in handen van Jan Smit en Art Rooijakkers. Behalve de Televizier-Ring worden ook prijzen uitgedeeld voor beste presentator, presentatrice, acteur en actrice. Het beste kinderprogramma wordt onderscheiden met de Gouden Stuiver.

Update 15.03 uur
Het Gouden Televizier-Ring Gala wordt dit jaar alleen door Art Rooijakkers gepresenteerd. Eigenlijk zou hij dat samen met Jan Smit doen, maar omdat de Volendammer genomineerd is met Beste zangers doet hij een stapje terug. AVROTROS laat weten geen vervanging te zoeken.

"Om elke schijn van partijdigheid te voorkomen hebben AVROTROS en ik besloten dat Art Rooijakkers de presentatie alleen op zich moet nemen", twittert Jan, die het jammer vindt dat hij de show nu niet meer kan doen. Smit kan zijn tweede Ring winnen. Hij won in 2005 met zijn realitysoap Gewoon Jan Smit.

Ring naar Lubach, Robinson of Beste zangers
Ring naar Lubach, Robinson of Beste zangers (Foto: BuzzE)