Woede bij Utrecht: "Elkaar laten vallen"

FC Utrecht kreeg zondag een enorm pak slaag van PSV: 1-7. Erik ten Hag zag zijn elftal nog wel goed aan de wedstrijd beginnen.

"De uitslag is natuurlijk desastreus, maar er zit ook een verhaal aan de wedstrijd", sprak de coach na de veegpartij tegen FOX Sports. "Het eerste uur speelden we goed, vooral aan de bal. We creëerden ook een paar goede kansen. Helaas verdedigden we niet goed en uiteindelijk speelt ook de mentale factor een rol."

Utrecht keek bij rust nog tegen een 1-2 achterstand aan. Vlak na de onderbreking incasseerde de ploeg van Ten Hag een derde doelpunt. "Bij de stand van 1-3 kregen we nog twee goede kansen, maar bij 1-4 moet je aan damage control doen", vervolgde de oefenmeester. "Dus niet naar voren stieren en geen mooie acties maken. Er is veel werk aan de winkel, met name in verdedigend opzicht. Vandaag maakten we de verkeerde keuzes, dat was de basis van de tegengoals. Het was ook vervelend dat PSV zo effectief was."

Voor Zakaria Laybad was de nederlaag extra zuur, omdat de doelpuntenmaker van Utrecht in het verleden voor PSV speelde. "We hebben het verkloot, we lieten elkaar vallen", was zijn reactie. "Zij verdedigden wél als team. Tot de 1-3, 1-4 kregen we nog genoeg kansen. Daarna was het een trainingsessie voor PSV. Je voelt je machteloos in zo'n wedstrijd."