Zuuraanval in Londen

Bij onze overburen in Londen zijn zes mensen het slachtoffer geworden van wat een zuuraanval lijkt te zijn geweest. In Stratford, dat in het oosten van de stad ligt, spoot een bende kwajongens met een bijtende substantie in het rond.

Naar verluidt begon het feest na een woordenwisseling in een metrostation. Een gouden regel bij een discussie: als het potje met argumenten op is, dan is het gooien met zuur een logische volgende stap. Zes mensen hebben het geweten. Een man zou onophoudelijk 'ik kan niets zien' hebben gegild na de aanval.

De politie was snel ter plaatse om de plek van onheil af te zetten met schermen, zodat de slachtoffers behandeld konden worden. Volgens ooggetuigen waren de daders 'zwarte, jonge mannen'. Een van hen kon worden ingerekend. Een terroristisch motief wordt vooralsnog uitgesloten,

Londen wordt wel vaker opgeschrikt door zuuraanvallen. Alleen al in 2016 waren er 454 aanvallen te noteren. De meeste gevallen vinden plaats in wat de plaatselijke media beschrijft als de 'South Asian Community'. Een eufemisme voor Pakistanen. Verreweg de meeste incidenten vinden plaats in Oost-Londen.