Dumoulin: "ik dacht dat mijn powermeter kapot was"

Er stond geen maat op Tom Dumoulin. De Nederlander won zijn eerste wereldtitel met bijna een minuut voorsprong op Primoz Roglic. Chris Froome moest zelf 1.22 toegegeven op Dumoulin.

"Ik kan het nog altijd niet geloven", zei Dumoulin na afloop van de tijdrit. "Ik voelde me ongelooflijk goed op de fiets, in die mate dat ik dacht dat mijn powermeter kapot was. Zo hoog waren mijn cijfers."

De regen kon de Limburger ook niet stoppen. "Al had ik het in de eerste bochten van de beklimming knap lastig. Ik had immers besloten om op mijn tijdritfiets omhoog te rijden maar met het natte wegdek slipte mijn achterwiel constant weg. Schrik had ik echter niet. Ik rijd met een tijdritfiets bijna even makkelijk een berg omhoog dan met een gewone racefiets. De regen heeft me wel verrast. Ik dacht dat het droog zou blijven."

Om toch te wisselen was geen optie voor Dumoulin. "Mijn besluit stond vast. Toen ik het profiel van de klim voor het eerst zag, was ik zeker dat er een fietswissel moest komen. Vrijdag echter zag ik de klim voor het eerst en vond ik het meevallen. Daarom besloot ik om niet te wisselen."

"Natuurlijk moet dit gevierd worden maar er staat zondag nog een wedstrijd op het programma. Ik ga dus nog even mijn focus houden", sluit Dumoulin af.