Van Vleuten wereldkampioen tijdrijden, Van der Breggen tweede

Annemiek van Vleuten is wereldkampioen geworden op de individuele tijdrit bij de vrouwen in Bergen. De Nederlandse was twaalf seconden sneller dan haar landgenote Anna van der breggen. Ellen van Dijk, de derde Nederlandse die aan de start kwam, zou vijfde worden op de tijdrit.

Van Vleuten had halverwege het parcours nog een achterstand van drie seconden op Van der Breggen, maar in de afdaling van de Birkelundsbakken boog ze haar achterstand om in een voorsprong van twaalf seconden op de finish.

Katrin Garfoot zou net als vorig jaar het brons veroveren. De Autralische moest achttien seconden toegeven op de Nederlandse. Ellen van Dijk, de wereldkampioen van 2013 zou als vijfde eindigen op 52 seconden van haar landgenote.

Van Vleuten werd dit jaar onder meer Nederlands kampioen tijdrijden en won La Course en de Boels Ladies Tour. Vorig leek de 34-jarige Nederlandse op weg naar de olympische titel op de weg, maar kwam ze zwaar ten val in de afdaling, waardoor het goud ging naar Van der Breggen.