Flappentappers voor rechter om negeren gewonde bejaarde

Drie Duitsers moeten voor de rechter verschijnen nadat ze de afgesloten ruimte van een bank betraden om geld op te nemen, en daarbij een 83-jarige man die op de grond lag aan zijn lot overlieten. De man die met zijn hoofd op vloer was gevallen, overleed een week later.

Een vierde persoon liep ook met een boog om de bejaarde heen maar die is ziek. Pas de vijfde klant belde het noodnummer. De verdachten werden via camerabeelden geïdentificeerd. Volgens de Duitse wet kan het niet reageren op een medisch noodgeval worden bestraft met een boete of maximaal een jaar cel.

Het duurde 20 minuten voordat de bejaarde eerste hulp kreeg, aldus de BBC. In Duitsland maakt de zaak veel tongen los. Het negeren van de man zou symbool staan voor de verharding van de samenleving.

Volgens Duitse media hebben twee van de aangeklaagden gezegd dat ze dachten dat de bejaarde een slapende dakloze was. De betreffende cashpoint is wel eens door daklozen gebruikt omdat je er zonder pasje in kon. Maar de officier van justitie vindt dat duidelijk was te zien dat dit hier niet het geval was. De bejaarde was immers goed gekleed, en lag zonder persoonlijke spullen midden in de ruimte.