Uitslag PSV - Feyenoord

PSV heeft in de Eredivisie de topper tegen Feyenoord met 1-0 gewonnen. Een snelle goal van Pereiro zorgde ervoor dat de bezoekers de rest van de wedstrijd achter de feiten aanliepen. Een rode kaart voor Berghuis zorgde ervoor dat Feyenoord een helft lang met tien man speelde.

De wedstrijd was pas twee minuten oud toen in Eindhoven al de 1-0 op de borden stond. Pereiro schoot een voorzet van Locadia binnen. Niet veel later had Locadia de 2-0 op zijn schoen, maar hij raakte de paal. Voor de ploeg van Philip Cocu was er na achttien minuten een domper toen Berghuis Luuk de Jong torpedeerde. Berghuis kreeg geel, terwijl De Jong met een ribblessure van het veld moest. Aan de andere zijde raakte Toornstra na een vrije trap de paal.

Vlak voor rust moest Feyenoord met tien man verder toen Berghuis zijn tweede gele en dus rode kaart ontving voor het vasthouden van Hendrix. Na de pauze gebeurde er weinig meer, al was de grootste kans voor Feyenoorder Toornstra die voor open doel miste.

Door de zege staat PSV net als Feyenoord en AZ op twaalf punten en mag het zich medekoploper in de Eredivisie noemen. De ploeg van Cocu revancheert zich hiermee voor de 2-0 nederlaag vorige week in Heerenveen.

Pereiro matchwinner tegen Feyenoord (Foto: Pro Shots/Stanley Gontha)
Pereiro matchwinner tegen Feyenoord (Foto: Pro Shots/Stanley Gontha)

PSV

1 - 0

Feyenoord

2' Pereiro    
 
Gele kaart: Bergwijn, Ramselaar (PSV), Van der Heijden, Haps, Toornstra (Feyenoord)
Rode kaart: Berghuis (43/2xg) (Feyenoord)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 35.000
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Arias
Schwaab
Isimat-Mirin
Brenet
Van Ginkel
Hendrix
Pereiro (Rosario/86)
Bergwijn (Ramselaar/59)
De Jong (Lammers/18)
Locadia
  Jones
Diks
Botteghin
Van der Heijden (Vente/84)
Haps (Basacikoglu/72)
El Ahmadi
Toornstra
Vilhena
Berghuis
Kramer (Amrabat/46)
Boëtius