Politie houdt rekening met meer verdachten

De Britse politie houdt er rekening mee dat meer mensen verantwoordelijk zijn voor de bomaanslag in de Londense metro, waardoor dertig gewonden vielen, de meesten licht. "We volgen nog steeds verscheidene lijnen in het onderzoek, en zeer voortvarend", aldus Neil Basu, nationaal coördinator van de dienst terrorismebestrijding. "Onze prioriteiten zijn andere mogelijke betrokkenen te identificeren en te lokaliseren."

Basu vertelde zaterdagavond dat er een aantal interessante dingen is gevonden in het havengebied van Dover. Dat werd deels ontruimd in het belang van het onderzoek naar de explosie in het volle treinstel bij het station Parsons Green. Daartoe werd besloten nadat een achttienjarige verdachte was aangehouden.

Na de arrestatie in Dover, waar onder meer de ferries naar Calais vertrekken, is ook een inval gedaan in een pand in de Londense voorstad Sudbury. Buren vertelden de BBC dat er een ouder echtpaar woont dat in de loop der jaren tal van pleegkinderen heeft opgevoed. De vrouw en de man kregen daarvoor een koninklijke onderscheiding.

De omgeving van het huis werd uit voorzorg afgezet. De mensen uit de buurt werden tijdelijk opgevangen bij een nabije rugbyclub maar mochten na enige tijd terug naar huis.

Politie houdt rekening met meer verdachten
Politie houdt rekening met meer verdachten (Foto: ANP)