'Berichtgeving over orkaan Irma is linkse samenzwering'

De Amerikaanse radiotalkshowhost en politiek commentator Rush Limbaugh gelooft het allemaal wel, wat orkaan Irma betreft. De orkaan raast nog altijd met een vernietigende kracht over de Caraïben, heeft al de nodige doden op haar geweten en is op koers om de Turks en Caicos Eilanden, de Bahama's en Florida deels in puin te leggen.

Allemaal één grote samenzwering, zegt Limbaugh, die het veel beter weet dan de weerexperts. Met name de manier waarop verslag gedaan wordt van de orkaan is niks meer dan een vuile, linkse truc om mensen te doen geloven in klimaatverandering. Ook is het slechts een manier om mensen aan te zetten tot het kopen van onder meer batterijen, waar de grote winkels dan weer voordeel van hebben. De schavuiten.

Volgens Limbaugh doet de media alsof de orkaan een dodelijk monster is - niet geheel onrealistisch, gezien het feit dat er meerdere doden zijn gevallen - terwijl ze 'meestal niet zo erg zijn als voorspeld'. "Nieuwszenders gebruiken grafiekjes om het eruit te laten zien alsof de oceaan een exorcisme ondergaat, alsof de duivel eruit geperst wordt in de vorm van al dat rode en paarse gedoe op de grafiekjes", zo stelt hij een theorie waar vreemd genoeg nog niemand aan gedacht had.

"In de overheid werken zoveel mensen die koste wat het kost ons ervan willen overtuigen dat klimaatverandering echt is en er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Hoe dan ook, ze willen het absoluut laten zien. Men voorspelt altijd dat orkanen grote steden raken, want daar wordt de meeste schade gedaan en waar men dus kan laten zien dat ze zogenaamd steeds groter worden, dat het er steeds meer zijn en dat ze steeds sterker worden, allemaal door klimaatverandering", foetert Limbaugh.

Dat klimaatverandering voor steeds meer orkanen zorgt is overigens iets wat nauwelijks iemand beweerd. "Ze worden wel sterker, want als het oceaanwater opwarmt hebben orkanen simpelweg meer warm water om energie uit te putten. Of het er ook meer worden, dat betwijfel ik", aldus een daadwerkelijke weerexpert eerder op CNN.

Of Limbaugh de storm gezellig thuis in Palm Beach, midden in het voorspelde pad van Irma door Florida, uit gaat zitten is nog niet bekend. Mogelijk moet hij toevallig net komend weekeinde even ergens anders zijn.