Pelé: "Laat Ronaldo 1283 goals maken, dan praten we verder"

Cristiano Ronaldo boekte de afgelopen dagen twee zeges met Portugals en passeerde Pelé op de ranglijst van meest scorende internationals.

Ronaldo scoorde donderdagavond een hattrick in de 5-1 zege op de Faeröer Eilanden. "Ik heb de goal gezien, hij was heel speciaal”, vertelt Pelé in een exclusief interview met Goal. "Het was een hele mooie wedstrijd."

Pelé kwam tot 77 doelpunten in slechts 92 interlands voor Brazilië, terwijl de oud-spits van Santos driemaal het WK won (in 1958, 1962 en 1970). Ronaldo heeft nu 78 doelpunten gemaakt in maar liefst 145 wedstrijden in het shirt van Portugal.

"Natuurlijk, het zijn verschillende tijden", zegt Pelé. "Maar het mooie aan voetbal zijn de doelpunten. En ik maak gebruik van de gelegenheid om Ronaldo te feliciteren."

De Braziliaan daagt de 32-jarige aanvaller nu uit om het totaal aantal doelpunten van hem te overtreffen. "Nu moet hij 1283 goals maken, dan praten we verder." Cristiano Ronaldo moet nog even stevig aan de bak: met iets meer dan zeshonderd treffers is hij nog niet eens op de helft, maar door vanaf nu in elke wedstrijd een keer of drie, vier of vijf te scoren zou het nog mogelijk kunnen zijn om Pelé in te halen.