Verstappen: "Had misschien moeten wachten"

Max Verstappen behaalde vandaag een tiende plaats tijdens de Grand Prix van Italië. De Nederlander was na afloop over alles behalve zijn eigen resultaat tevreden, omdat hij vanwege een lekke band een inhaalrace moest rijden na een vroege botsing met Felipe Massa. De Red Bull-coureur vond dat hij achteraf iets meer geduld had moeten betrachten, zo vertelde hij aan Verstappen.nl.

Verstappen vond dat zijn team Red Bull Racing er beter bij zat dan verwacht. "We hebben het zeker goed gedaan. Om op Monza sneller te zijn dan Ferrari is natuurlijk heel positief. De eerste ronde zag er heel goed uit, zoals heel vaak. Ik ging vijf man voorbij, dat is altijd positief. Het hele weekend verliep goed, behalve de zondag."

Na de aanvaring met Massa moest de Nederlander met een grote achterstand vanaf de laatste positie opnieuw beginnen. "Daarna was het een beetje een verloren race, maar je probeert er natuurlijk het beste van te maken. Onze racesnelheid was goed, daar had ik niet over te klagen, ook al had ik een enorm gat aan de onderkant van mijn auto en wat schade aan de zijkant, waardoor ik tijd verloor. Desondanks waren mijn rondetijden goed."

Hij weigert de Braziliaan volledig de schuld te geven van het incident. "Ik wilde natuurlijk graag voorbij aan Massa, maar hij gaf me geen ruimte tussen de eerste en tweede bocht. Na afloop van de race vraag je je natuurlijk af of mijn inhaalpoging ook een ronde later had gekund. Van de andere kant wil je er zo snel mogelijk voorbij. Ik wilde buitenom en zag dat Massa mij geen ruimte gaf, maar toen was het al te laat om te reageren. Dat de stewards beslissen dat het een race-incident is, maakt niet uit voor mij, want mijn race was toen al voorbij. Dat was natuurlijk enorm jammer."

"Achteraf is het gemakkelijk om te zeggen dat ik een ronde had moeten wachten. Misschien had ik dat moeten doen. Maar op dat moment voelde ik dat ik ervoor kon gaan. Ik ben niet iemand die heel conservatief rijdt, zeker niet met mijn seizoen tot nu toe. Als je voor het kampioenschap vecht of voor P3 of P4, is het anders racen. Als je eigenlijk niks te verliezen hebt, wil je zo snel mogelijk naar voren toe. Deze keer werkte het niet."

Verstappen verklapte ook nog dat er voor Red Bull over twee weken in Singapore een grote update aan zit te komen. Dat circuit vereist veel neerwaartse druk en motorvermogen is minder belangrijk, waardoor deze baan de Bulls beter moet liggen.