Van Gerwen wint voor vierde keer Dutch Dart Masters

Michael van Gerwen heeft bij zijn rentree nog altijd zicht op toernooiwinst van de Dutch Dart Masters. De regerend wereldkampioen kwam in de kwartfinales wel goed weg. Hij wist pas in de beslissende leg af te rekenen met Daryl Gurney. Het werd 6-5. 

Van Gerwen keek gedurende de partij telkens tegen een minieme achterstand aan. In de beslissende leg opende Gurney met een maximale score van 180. De Noord-Ier kreeg desondanks geen kans om te stunten. Mighty Mike bleef koelbloedig toen hij 76 uit moest gooien terwijl Gurney op 40 stond. Van Gerwen gooide 76 uit en plaatste zich zo voor de halve finales. In de halve finales speelt hij tegen Michael Smith die met 6-5 van Robert Owen won. 

Van Gerwen keert in Maastricht na een afwezigheid van een maand terug op het podium. In diezelfde maand werd de 28-jarige Brabander namelijk voor de eerste keer vader. Zijn vrouw Daphne beviel van een dochter. De halve finales Van Gerwen - Owen en Peter Wright - Steve Beaton worden vanavond nog gespeeld. Ook de finale nog gespeeld worden. 

Update 21.30 uur

Michael van Gerwne staat in de finale van de Dutch Dart Masters. De titelverdediger won in de halve finales van Michael Smith. Het werd 6-2. Smith kwam nog wel 0-2 voor, maar kreeg daarna nog maar één keer de kans om een leg uit te gooien, die hij verprutste. De gemddelden waren 100 om 104 in het voordeel van Smith. De finishpercentages waren met 40% om 22% wel in het voordeel van Van Gerwen. 

Update 22.00 

Michael van Gerwen treft in de finale Steve Beaton! De ouwe rot won met 6-4 van Peter Wright. Beaton wist in 2013 als eens eerder op de Euro Tour te winnen. Destijds won hij de German Darts Masters. De finale begint om 22.20 uur en is hier te volgen. 

Update 22.40 uur

Voor de vierde keer op een rij heeft Michael van Gerwen de Dutch Dart Masters weten te winnen. De Brabander won in de finale met 6-1 van Steve Beaton. Van Gerwen zorgde ervoor dat Beaton nauwelijks kansen kreeg op een dubbel. 

Volgende week gaat de Euro Tour gaat verder met de German Darts Grand Prix. 48 darters strijden weer om de hoofdprijs van 25.000 euro. Namens Nederland doen mee Michael van Gerwen, Jelle Klaasen, Benito van de Pas, Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort, Jermaine Wattinema, Michael Plooy en Jan Dekker. 

Uitslagen kwartfinales Dutch Dart Masters
Michael van Gerwen 6-5 Daryl Gurney
Michael Smith 6-5 Robert Owen
Peter Wright 6-3 Krzysztof Ratajski
John Henderson 2-6 Steve Beaton

Halve finales
Michael van Gerwen 6-2 Michael Smith
Peter Wright 4-6 Steve Beaton

Finale
Michael van Gerwen 6-1 Steve Beaton

Michael van Gerwen opnieuw de beste op Dutch Dart Masters. (PRO SHOTS/Joris Verwijst)
Michael van Gerwen opnieuw de beste op Dutch Dart Masters. (PRO SHOTS/Joris Verwijst)