'Trump blaft maar bijt nog niet naar Noord-Korea'

De Amerikaanse president Donald Trump gaat zondag met zijn veiligheidsadviseurs in conclaaf over de kernproef die Noord-Korea heeft gehouden. Het Witte Huis zegt dat het nationaal veiligheidsteam de ontwikkelingen nauwlettend volgt. Trump heeft eerder via Twitter gereageerd op de jongste kernproef van Noord-Korea. Het land blijft in "woorden en daden zeer vijandig en gevaarlijk'' tegenover de Verenigde Staten en dat "praten niet het antwoord" is op de acties van Pyongyang. "Noord-Korea is een schurkenstaat die een grote bedreiging en blamage vormt voor China, dat probeert te helpen maar met weinig succes'', vervolgt hij.

Ook stelt Trump dat de toegeeflijke benadering die Zuid-Korea voorstaat bij Noord-Korea niet werkt. "Zij begrijpen maar één ding.''schrijft de Amerikaanse president. Noord-Korea liet zondag weten een waterstofbom te hebben getest. Eerder waarschuwde Trump dat Noord-Korea rekening moest houden met "vuur en woede'' als het doorging met het bedreigen van de VS.

De Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin liet op Fox News weten te werken aan een nieuw pakket maatregelen om de handel met Noord-Korea volledig stil te leggen. "Als landen met de Verenigde Staten zaken willen doen, moeten ze met met onze bondgenoten en andere landen samenwerken om Noord-Korea economisch af te sluiten", zei hij.

Trump beraadt zich op stappen Noord-Korea
'Trump blaft maar bijt nog niet naar Noord-Korea' (Foto: ANP)