Gekke Nederlander: 'Aardbeving des doods komt deze week'

We gaan allemaal dood. Dat is op zich wel een vaststaand gegeven, maar het zou zomaar eens deze week kunnen gebeuren door een verwoestende aardbeving in de Atlantische Oceaan, uiteraard met bijbehorende tsunami.

Dat is althans een mogelijkheid waar een beetje gekke 'onderzoeker' mee op de proppen komt. Nederland produceert best veel scherpe geesten, maar of die van Frank Hoogerbeets daaronder valt kunnen we betwijfelen: de beste man voorspelt aardbevingen op basis van de stand van de hemellichamen, ook al zeggen echte wetenschappers dat die standen geen reet met aardbevingen op aarde te maken hebben.

Deze week staan maar liefst twee gebeurtenissen op het programma waarbij bepaalde hemellichamen op een rijtje staan, beide keren met Mercurius. Een daarvan is een rijtje van Jupiter - Mercurius - Uranus en dan weet je het wel: we gaan eraan. In juli stonden die drie ook al eens op een rij en uiteraard zagen we gelijk een aardbeving met een kracht van 7,7 op de schaal van Richter. Nu zou wel eens een veel zwaardere aardbeving kunnen volgen.

De geniale Hoogerbeets is overigens niet volledig specifiek in de locatie van de aardbeving, maar vanwege verhoogde seismische activiteit ten noord-oosten van Canada zou het wel eens in de Atlantische Oceaan of zelfs de Middellandse Zee kunnen gebeuren. Daarnaast hebben we dit jaar nog maar drie aardbevingen gehad met een kracht boven de 7, ruim onder het gemiddelde. Dat betekent - volgens Hoogerbeets - uiteraard dat er dit jaar nog veel meer gaan komen, want zo ging het ook voor de zware aardbeving in Zuid-Oost Azië in 2004. Kan niet missen nu dus.

In 2015 sloeg Hoogerbeets overigens twee keer een flater. Beide keren voorspelde de miskende wetenschapper een monsterachtige aardbeving, waaronder in Californië met natuurlijk vele duizenden doden tot gevolg, maar beide keren bleef het opmerkelijk rustig. Wij zetten ons geld er overigens op dat dat ook dit keer het geval is. 

Ome Frank vertelt ons dat het allemaal heel erg gaat zijn, dankzij de oplijning van de planeten (Bron: YouTube)