Jongen beschuldigd van moord op Savannah

De zestienjarige jongen uit Den Bosch die vastzit voor het doden van de veertienjarige Savannah uit Bunschoten wordt verdacht van moord. Aanvankelijk ging het Openbaar Ministerie (OM) uit van doodslag, maar onderzoek naar het internetverkeer heeft meer bewijs opgeleverd jegens de verdachte.

De verdenking van doodslag is daarom gewijzigd in moord, zo maakte het OM bekend. Bij moord is sprake van voorbedachte rade en dat kan zwaarder worden bestraft.

Savannah uit Bunschoten werd in juni dood gevonden in een sloot op een industrieterrein, nadat ze enkele dagen vermist was. Haar telefoon en portemonnee zijn nog altijd niet gevonden.

Regiezitting

Op 8 september zal de zaak voor de rechter voorkomen in een zogeheten regiezitting. Daarin wordt de stand van zaken en mogelijke wensen voor nader onderzoek worden besproken met de rechter. Omdat de verdachte minderjarig is, gebeurt dit achter gesloten deuren.

Bijna gelijktijdig en in dezelfde omgeving werd een ander veertienjarig meisje, Romy, omgebracht, in dezelfde omgeving. Een even oude jongen uit Ede zit hiervoor vast. Hij heeft bekend en zijn zaak komt op 10 november voor.

Jongen beschuldigd van moord op Savannah
Jongen beschuldigd van moord op Savannah (Foto: ANP)