Bruce zet eerste Batman-stappen in Gotham-trailer

Hoewel de tv-serie Gotham in 2014 begon met de moord op Thomas en Martha Wayne en sindsdien langzaam de groei van Bruce Wayne als persoon heeft gevolgd, was er nog maar weinig van Batman te zien. Niet gek ook; Bruce is nog maar een tiener en het duurt nog jaren voordat hij ervoor kiest om de stad te beschermen als Batman. Of toch niet? Een nieuwe trailer voor het vierde seizoen duidt op een wat snellere voortgang in de wording van een legende.

Net als Clark Kent in Smallville al heldendaden (in een kostuum) begon te vertonen voordat hij zich aan de wereld bekend maakte als Superman, zal Bruce Wayne al op een wat jongere leeftijd Bat-kenmerken beginnen te vertonen. Het vorige seizoen hintte al stevig naar een 'lotsbestemming' die de jonge wees zou hebben en het eindigde met tiener-Bruce in een bekende Bat-pose; staande op een dakrand, gekleed in zwart, uitkijkend over de stad.

Gotham begint in september aan het vierde seizoen en daarvoor is nu een nieuwe trailer verschenen. En net zoals Clark 'the Blur' Kent heeft hij zich in een zwart gewaad gehesen en lijkt hij bezig zich tegen het kwaad te keren. Maar daar blijft het niet bij, blijkt uit een shot waarin hij een soort van 'Bat-cowl' draagt.

Gotham is vanaf 21 september te zien voor Amerikaanse kijkers. In Nederland wordt de serie niet (meer) uitgezonden op tv, en loopt Netflix sterk achter met het aanbieden van nieuwe seizoenen, waardoor kijkers die de legale wegen willen bewandelen het moeten zoeken bij blu-ray-releases. Seizoen 3 verschijnt op 20 september.