De Ligt: "Het mag echt niet gebeuren"

Ajax moet donderdag voorkomen dat het wordt uitgeschakeld voor de Europa League. Matthijs de Ligt vindt dat de ploeg niet mag ontbreken in Europa.

Het eerste duel met Rosenborg werd in eigen huis met 0-1 verloren, waardoor de Amsterdammers er in Denenmarken alles aan moeten doen om te voorkomen dat het wordt uitgeschakeld voor de Europa League.

De Ligt weet wat zijn ploeg te doen staat. "We móeten de Europa League halen", vertelt De Ligt in gesprek met NOS. "Ik vind dat we als Ajax zijnde sowieso Europees voetbal moeten spelen. Het is al een hele tijd geleden dat dat niet zo was."

"Ik moet eerlijk zeggen: ik ben nog maar 18, dus de momenten dat Ajax niet in Europa speelde heb ik niet meegemaakt. Het mag gewoon echt niet gebeuren. We hebben vorig seizoen de finale gehaald. Iedereen was trots. De hele stad. Heel Nederland."

De verdediger heeft vertrouwen in een goede afloop. "Het zou een aderlating zijn als je de Europa League niet haalt. We hebben in de thuiswedstrijd genoeg kansen gehad om doelpunten te maken. We moeten effectiever zijn. En we moeten zorgen dat zij er niet aan te pas komen."