Onderzoek busje Rotterdam loopt nog

De politie is nog druk bezig met het onderzoek naar het busje met gasflessen dat woensdagavond in Rotterdam werd gevonden. Dat liet een woordvoerder van de politie in Rotterdam donderdagochtend weten.

Spaanse media meldden dat de aangehouden chauffeur geen banden had met jihadisten en dat de gasflessen in zijn voertuig waren bedoeld voor thuisgebruik. "Wij kunnen daar nog niet op ingaan", aldus de woordvoerder. "De uitlatingen in Spaanse media, laten we aan de Spaanse media."

De Spaanse bestuurder werd aangehouden op de Mijnsherenlaan nadat hij heen en weer reed in die Rotterdamse straat. Dat was in de buurt van de Maassilo waar eerder op de avond een concert van de Amerikaanse band Allah-Las was afgelast wegens een terreurdreiging. De waarschuwing van die dreiging kwam van de Spaanse politie. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zei woensdagavond dat onderzoek moet uitwijzen of er een verband is tussen die waarschuwing en het busje met gasflessen.

Geen verband
Een gerechtelijke bron in Spanje liet eerder aan persbureau Reuters weten dat er geen verband is met dit incident en de aanslagen in Barcelona en Cambrils. De Spaanse waarschuwing zou gegeven zijn op basis van een al langer lopend onderzoek van de Spaanse Guardia Civil.

Het busje en de politie-afzettingen werden rond middernacht weggehaald. Donderdagochtend is alles rustig in de Mijnsherenlaan en de omgeving van de Maassilo.

Onderzoek busje Rotterdam loopt nog
Onderzoek busje Rotterdam loopt nog (Foto: ANP)