Concert Rotterdam afgelast om terreurdreiging

Een concert van de Amerikaanse band Allah-Las in Rotterdam is afgelast "in verband met een terreurdreiging". Dat heeft de Maassilo, de evenementenlocatie waar het concert gehouden zou worden, laten weten via Twitter. De politie was niet direct bereikbaar voor meer details. Op foto's waren agenten in kogelwerende vesten te zien die de omgeving afzetten.

Organisator Rotown meldde dat het optreden op last van de politie niet doorgaat. Nadat het bericht over de dreiging binnenkwam, werd het gebouw ontruimd. Dat was nog ruim voor aanvang van de show. De deuren zouden om 19.30 uur opengaan en het concert zou een uur later beginnen. "De meeste mensen zullen nog onderweg zijn geweest", zei een medewerkster van Rotown.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) had woensdagavond geen verdere informatie. De dienst verwees naar de Rotterdamse politie.

De Maassilo is een voormalige graansilo die is omgebouwd tot evenementenlocatie. Het gebouw staat in Rotterdam-Zuid aan de Maashaven.

Update 21:27 uur:
De band Allah-Las heeft om 21:00 uur via een achterdeur de Maassilo verlaten en is vertrokken met politiebegeleiding. Om 22:00 uur is er een persconferentie.

Update 22:12 uur:
De terreurdreiging houdt verband met het aantreffen van een busje met Spaans kenteken welke volgeladen was met gasflessen. De bestuurder van deze bus is aangehouden. Het busje werd door de politie rond 21:00 uur gesignaleerd op de Mijnsherenlaan vlakbij de Maassilo. De politie was extra alert omdat er eerder op de avond, rond 17:30 uur, door Spaanse autoriteiten een melding was gegeven over een mogelijke aanslag tijdens het concert van Allah-Las.

Concert Rotterdam afgelast om terreurdreiging
Concert Rotterdam afgelast om terreurdreiging (Foto: ANP)