Russische worstelaars grijpen voor het eerst naast WK-goud in Grieks-Romeins

De Russische worstelploeg doet het op het wereldkampioenschap in Parijs vooralsnog niet al te best. Het Grieks-Romeins worstelen zit er inmiddels op, in alle acht gewichtsklassen zijn de medailles verdeeld, maar Rusland won precies nul keer goud. Sinds er Russen - of Sovjets - aan het WK meedoen, vanaf het begin van de jaren vijftig, wonnen ze in het Grieks-Romeins worstelen altijd minstens één gouden medaille.

Twee Russen schopten het in Parijs tot de finales, maar die gingen allebei verloren. Armenië en Turkije deden het aanzienlijk beter: Artur Aleksanyan en Metehan Basar wonnen eerder al goud, op dag twee kwam daar voor beide landen een gouden plak bij.

Maksim Manukyan uit Armenië versloeg in de finale van de klasse tot 80kg de Wit-Rus Radzik Kuliyeu. De Turk Riza Kayaalp veroverde bij afwezigheid van de Cubaanse grootheid en olympisch kampioen Mijain Lopez zijn derde wereldtitel bij de superzwaargewichten, boven 130kg. De Est Heiki Nabi moest er in de finale aan geloven.

Kenichiro Fumita uit Japan veroverde het goud in de klasse tot 59kg, de Zuid-Koreaan Ryu Han-su kroonde zich voor de tweede maal tot wereldkampioen bij de mannen tot 66kg. Rusland won overigens wel het teamklassement in de Grieks-Romeinse stijl, voor Iran en Turkije.