RšikkŲnen verlengt contract bij Ferrari

Kimi Räikkönen komt ook het komende seizoen uit voor het Formule 1-team Ferrari, zo hebben de Italianen bekend gemaakt. De 37-jarige Fin gaat hiermee in 2018 zijn achtste seizoen voor de renstal uit Maranello in.

Räikkönen kwam in 2001 de Formule 1 binnen voor het team Sauber. Een jaar later reed hij al voor McLaren, waarna hij voor het seizoen 2007 de overstap maakte naar Ferrari. De Fin werd direct wereldkampioen, maar na twee tegenvallende jaren werd The Iceman aan de kant geschoven.

Räikkönen ging rally's rijden en flirtte zelfs even met de NASCAR. Lotus F1 haalde hem in 2012 terug naar de Formule 1. In de twee seizoenen die de coureur voor het team uit Enstone reed boekte hij twee overwinningen. Dit leverde hem een transfer op naar Ferrari. Tot nu toe zonder zeges, maar dit jaar blijkt de Fin een prima secondant van Sebastian Vettel te zijn die aan de leiding in het kampioenschap gaat. The Iceman werd in Monaco tweede achter zijn teamgenoot en ook in Hongarije bezette hij deze positie, waarbij hij vakkundig de Mercedessen achter zich hield.

Het tweede stoeltje voor 2018 bij Ferrari is nog niet bezet. De Italianen willen graag het aflopend contract van Vettel verlengen, maar tot nu toe is het nog niet tot een akkoord gekomen.