VW hippiebus wordt hipsterbus

Volkswagen komt in 2022 met de elektrische zogeheten Microbus ID Buzz op de markt. Het gaat naar verluidt om een nieuwe versie van de beroemde oorspronkelijke VW Transporter. Die werd in de flowerpowertijd geliefd bij hippies. De ID Buzz zou het over vijf jaar wel eens goed kunnen doen bij hipsters, als die er dan tenminste nog zijn.

Herbert Diess, bestuursvoorzitter van het sinds 'dieselgate' geplaagde Duitse autobedrijf, is in ieder geval al aan het karretje verknocht. "Voor mij is de ID Buzz de mooiste en meest opwindende elektrische auto in de wereld", laat hij volgens de Volkskrant weten. "We willen een volledige elektrische auto lanceren die wereldwijd een bestseller kan worden."

De originele VW Transporter was van 1950 tot 1980 in productie. Later werden er nog wel andere Transporters gemaakt, maar die kregen een steeds bestelbusachtiger uiterlijk. Ze hadden dan ook niet meer zoveel appeal bij de vrijere geesten, voor zover die er nog waren.

Het eerste model uit 1950 moest het doen met een schamele 30 paardenkrachten. De nieuwe versie krijgt 369PK aan z'n broek. Het ding heeft tevens een snel oplaadbare accu aan boord. Die moet met een halfuurtje tot 80 procent kunnen worden opgeladen.

Verdere specs van de hipsterbus ontbreken vooralsnog. Er moet wel op worden gewezen dat Volkswagen in 2001 en 2011 ook al een comeback van het legendarische busje aankondigde, waar destijds niet veel van terechtkwam.