Vader opnieuw vrijgesproken voor dood baby

In hoger beroep is de 49-jarige Brian H. opnieuw vrijgesproken voor de dood van zijn vijf weken oude zoontje Jayden in 2012. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag vrijdag bepaald.

Tegen H. was drie jaar cel geëist voor doodslag. H. werd vorig jaar door de Haagse rechtbank vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Het Openbaar Ministerie ging in beroep. Ook nu oordeelt het hof dat er geen bewijs is dat H. zijn kindje heeft geschud of tegen iets hards heeft geslagen.

Baby Jayden overleed op 22 januari 2012 in het ziekenhuis. Hij was de dag daarvoor met spoed binnengebracht nadat hij slap was geworden en niet meer ademde. Hij bleek onder meer letsel aan zijn schedel en hersenen te hebben.

Troosten
H. had zijn zoontje kort daarvoor gevoed, de luier verschoond en aangekleed. Jayden was aan het huilen en H. probeerde hem naar eigen zeggen te troosten. Toen zijn vrouw de baby overnam, merkte ze dat het niet goed was en hebben ze het alarmnummer gebeld.

De Hagenaar heeft altijd ontkend dat hij zijn baby heeft mishandeld. Ook zijn partner, waar hij nog altijd mee samen is en een jaar later opnieuw een kindje mee kreeg, steunt dat verhaal. Na afloop van de uitspraak vielen ze elkaar huilend in de armen.

Het OM kan nog tegen deze vrijspraak beroep aantekenen. Als het OM in cassatie wil, moet dat binnen twee weken gebeuren.

Vader opnieuw vrijgesproken voor dood baby
Vader opnieuw vrijgesproken voor dood baby (Foto: ANP)