Babydolfijntje dood door selfies badgasten

In Zuid-Spanje is afgelopen week een babydolfijntje overleden, omdat badgasten zo nodig met het dier op de foto moesten. Dat heeft de Spaanse dierenorganisatie Equinac laten weten.

Het dolfijntje had zijn moeder uit het oog verloren en kwam zo dicht in de buurt van bij het strand van Mojácar zwemmende vakantiegangers. Die konden zich uiteraard niet bedwingen en het arme beestje werd gegrepen: selfies voor alles, dus moest het dier op de foto - uiteraard terwijl hij boven water gehouden werd - en werd hij zelfs geaaid. 

De strandwacht probeerde het dolfijntje te redden en Equinac werd opgeroepen, maar alle hulp kwam te laat: de stress was het beestje teveel geworden. Equinac is logischerwijze pislink op de selfie-egoïsten en heeft foto's van het incident op Facebook gezet.

"Veel mensen voelen geen empathie voor een bang, hongerig en eenzaam levend wezen. Wat een egoïsme", schrijft Equinac, dat mensen oproept om aangespoelde dieren toch gewoon met rust te laten en de hulpdiensten erbij te halen.