#BOOS mag van rechter gewoon online

De nieuwe aflevering van Tim Hofmans onlineprogramma #BOOS mag wel online gezet worden. De Nijmeegse huisbaas Ton Hendriks had een kort geding aangespannen om uitzending te voorkomen.

Het internetprogramma staat gepland voor donderdag rond 16.00 uur om online gezet te worden. De rechter besloot tien minuten voor dat tijdstip dat de uitzending niet wordt verboden.

Bij de opnames voor het programma maandag liep de BNN-presentator verwondingen op toen hij voor #BOOS langsging bij Hendriks in verband met een klacht van een jonge huurster. Het blijft nog onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld. Behalve Tim raakte ook een cameraman gewond. Hendriks stelt dat Tim hem eerst probeerde te slaan.

Intimidatie
Hendriks vertelde de rechter dat hij, en met hem zijn medewerkers en aanwezige relaties, zich door Hofman en zijn crew geïntimideerd voelde. Hij betwist dat hij hen zelf heeft binnengelaten en heeft rondgeleid. Hofman heeft als eerste geslagen en de vastgoedman heeft zich verdedigd, is zijn lezing.

Volgens BNNVARA ging het allemaal anders. ,,Hendriks probeert met het preventieve censuur zijn eigen straatje schoon te vegen om te voorkomen dat de waarheid naar buiten komt."

Gebroken kaak
Na afloop van de zitting weigerde Hendriks te reageren. Mogelijk krijgt het incident nog een staartje, want zowel Hofman, Hendriks als een student hebben aangifte gedaan.

De presentator hield namelijk een gebroken kaak aan het bezoek in Nijmegen over. Hendriks betwijfelde eerder of hij de breuk had veroorzaakt, maar gaf bij de rechter toe dat hij spijt heeft. ,,Dat was niet de bedoeling. Ik heb gehandeld uit zelfverdediging."

In #BOOS lost Hofman klachten van jonge consumenten op. De deur van het betreffende studentenhuis kan inmiddels weer op slot. De klusjesmannen op wie ze al sinds 2015 wachtten, is na het bezoek van Hofman gelijk langs geweest. 

Hieronder de bewuste aflevering.