Kippenboerderij fikt af: brand meester

In Swifterbant (Flevoland) stond vanmorgen een kippenschuur in brand. In de schuur bevonden zich 40.000 kippen, geen van de beestjes heeft de vuurzee overleefd. Dat meldt het AD. 

De brandweer denkt dat de brand is ontstaan in de mestopslag op het terrein, waarna het vuur oversloeg naar de schuur. Op dit moment staan er twee schuren in brand, en het vuur dreigt over te slaan naar een derde schuur. 

Omdat er weinig wind staat zijn de rookwolken in de wijde omtrek te zien. Omwonenden wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. 

Update 12:25 uur:
Omstreeks 9:30 is het sein brand meester gegeven. Het nablussen gaat echter nog wel enkele uren duren. Vanuit ondermeer Urk wordt geklaagd over stank en rookoverlast. De brandweer adviseert daarom om ramen en deuren gesloten te houden. Er is geen asbest vrijgekomen.

Het zit deze ondernemer trouwens niet mee. In 2014 is heel het bedrijf geruimd vanwege vogelgriep en onlangs werd het bedrijf getroffen door de Fipronilbesmetting. Vandaar dat hij de afgelopen dagen druk bezig was met het ruien van de kippen (dieet om de Fipronil uit de kippen te krijgen).