Nazi's geven slachtoffer Charlottesville trap na

'De vrouw die omkwam bij het incident in Charlottesville was een dikke, kinderloze 32-jarige slet”, aldus het nazi-blaadje The Daily Stormer. De mensen met een permanente kramp in hun rechterarm steken hun mening niet onder stoelen of banken.

Afgelopen zaterdag reed neo-nazi James Fields in op een groep mensen die de rassenleer maar onzin vinden. Hierbij vielen tientallen gewonden en een van de activisten van de tegendemonstratie, Heather Heyer kwam hierbij om. Een drama waarbij je schaamte, excuses van extreemrechtsgevallen zou verwachten, of op z'n minst enig blijk van medeleven richting de nabestaanden van de omgekomen dame.

Helaas lijkt enige vorm van menselijkheid volkomen vreemd te zijn bij (een deel van?) de genetisch minder goed gelukte varianten van het menselijke ras. Sterker nog: in een van hun clubblaadjes krijgt de familie van Heather nog even een trap met een Kampfstiefel na:

"Hoewel de media woede over haar dood lijkt te suggereren, zijn de meeste mensen blij dat ze kapot is", is het empathische commentaar in The Daily Stormer, een nationalistische website die zichzelf als onderdeel van alt-right beschouwt. "Ze was een maatschappelijke last en had geen enkele toegevoegde waarde. Als het enigszins zou tegenzitten, had ze nog iets van 49 jaar misbruik gemaakt van het harde werken van (blanke) mannen. Haar dood bespaart de samenleving honderdduizenden dollars. Zelf was ze nog kinderloos, dus we kunnen aannemen dat ze zelf al een paar keer een abortus heeft ondergaan, dus ze is zelf ook een moordenaar".

Nee, het is geen satire. Dit is bloedserieus. Arisch bloedserieus zelfs, in een innige omhelzing met clanleden van de KKK. Want dat hoort. Het artikel gaat maar door op deze manier: dat ze te dik zou zijn geweest om te kunnen wegspringen voor de aanstormende auto, dat haar dood terecht is omdat ze protesteerde tegen haar eigen 'soort'. Het staat er allemaal echt in en omdat dergelijke racisten niet de mentale capaciteit hebben om dingen als humor te begrijpen (of wat ervoor moet doorgaan), kunnen we veilig aannemen dat dit geen vrolijke kwinkslag is over de aanslag.

De host van The Daily Stormer, GoDaddy heeft de site inmiddels een rotschop gegeven. Toch lijkt het de nazi's te zijn gelukt om de website online te houden.

De held van de extreemrechtse activisten, Donald Trump, is het niet gelukt om de aanslag en het gedachtegoed van de chauffeur in scherpe bewoordingen te veroordelen. Verder dan gewauwel over 'violence is bad, mmmmkay?' kwam de president niet. Saillant detail is dat zijn vader ooit gearresteerd is tijdens een andere gezellige bijeenkomst van de KKK. Het is een publiek geheim dat Trump veel stemmen heeft gekregen van de alt-rechtsbeweging.