Poels moet Froome helpen aan eindzege Vuelta

Chris Froome mikt dit jaar op de dubbel (Tour én Vuelta). De renner van team Sky werd al drie keer tweede (2011, 2014 en 2016) en een keer vierde (2012), maar nu hoopt hij voor het eerst de eindzege te pakken. 

Wout Poels is een van de knechten van Froome. De Nederlander werd niet geselecteerd voor de Tour de France, nadat hij er lang was uit geweest met een knieblessure. Inmiddels is hij weer helemaal fit en won hij de laatste etappe in de Ronde van Polen en werd hij derde in het eindklassement.

Poels is blij dat hij mee mag naar de Vuelta, zo vertelt hij tegenover de NOS. "Nadat ik had gehoord dat ik niet mee mocht met de Tour ben ik nieuwe doelen gaan stellen. De eerste grote ronde na de Tour is de Vuelta. Het publiek is hier heel enthousiast, het is vaak goed weer en dit jaar moet er veel worden geklommen."

Poels hoopt zelf zelf een keer als kopman van Sky in een grote ronde te mogen starten, al zijn Vuelta dit jaar in het teken staan van Froome. 

Froome is hoopvol over zijn zegekansen. "Drie keer ben ik al tweede geworden, maar voor deze editie heb ik een goed gevoel", verklaart Froome, die voelt dat hij in de Vuelta nog orde op zaken moet stellen. "Het lijkt alsof we dit jaar meer op missie zijn, dit seizoen mikken op de dubbel Tour/Vuelta is een grote motivatie geweest. Ik denk niet dat we al met een sterker team naar de Vuelta zijn getrokken."

"Ik houd van deze koers, maar ze is meedogenloos. Er zijn veel meer bergen dan in de Tour en de omstandigheden zijn zwaarder. Medio augustus is het in Spanje gewoon dat het kwik stijgt tot boven de veertig graden. De Vuelta is een erg agressieve wedstrijd waarin pittig wordt gekoerst, wat het aantrekkelijk maakt voor de fans."

Selectie Sky voor Vuelta 2017
Chris Froome
Christian Knees
David Lopez
Gianni Moscon
Mikel Nieve
Wout Poels
Salvatore Puccio
Diego Rosa
Ian Stannard