Daders straatroof gepakt dankzij getuige

Een alerte getuige heeft de politie zondagavond op het spoor gezet van drie vermoedelijke straatrovers. Het trio zou een 69-jarige man hebben geschopt en geslagen. Ook werd het mobieltje van het slachtoffer gestolen. De politie arresteerde een 16-jarige jongen en twee 18-jarige mannen uit Etten-Leur.

Het 69-jarige slachtoffer deed aangifte van diefstal met geweld. Hij vertelde dat hij rond 22.00 uur langs de parkeerplaatsen liep bij Zonnestad in de richting van de Concordialaan. Hij werd plotseling van achteren door drie personen aangevallen. Hij werd tegen zijn benen geschopt waardoor hij ten val kwam en in de bosjes belandde. Terwijl hij op de grond lag werd hij geslagen. Hij liep een onder meer verwonding op zijn voorhoofd op en in zijn hals. De drie aanvallers zagen daarbij kans om de mobiele telefoon van het slachtoffer te stelen.

Een getuige omschreef de daders, waardoor de politie gericht in de omgeving kon zoeken. Een politie eenheid zag een jongeman die aan het signalement van een van de straatrovers voldeed weg rennen. Hij werd op de Concordialaan omstreeks 22.20 uur aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man uit Etten-Leur. Verder onderzoek leidde vannacht naar een woning in het Centrum alwaar nog twee broers, 16 en 18 jaar werden aangehouden.