Aanhouding voor drugslab in Roosendaal

Dinsdagmorgen is met toestemming van de officier van justitie een 56-jarige man in zijn woning in Rijswijk (ZH) aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het amfetaminelaboratorium dat op 6 april 2017 in een loods aan de Jan Frederik Vlekkestraat in Roosendaal werd aangetroffen. Er zijn drie panden doorzocht. 

Donderdag 6 april 2017 werd tijdens een integrale controle van onder andere politie en gemeente Roosendaal in twee gekoppelde bedrijfspanden aan de Frederik Vlekkestraat een laboratorium met ketel aangetroffen, waar vooral amfetamineolie geproduceerd werd. De panden maken onderdeel uit van een groot bedrijfsverzamelgebouw op bedrijventerrein Majoppeveld-Noord. Volgens deskundigen van de politie ging het om een flinke productielocatie met een behoorlijke capaciteit om amfetamine-olie te maken. Er werd een bescheiden hoeveelheid grond- en afvalstoffen gevonden. Het laboratorium was gebruiksklaar. De materialen werden in beslag genomen en door een speciaal bergingsberdrijf afgevoerd. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Uit het rechercheonderzoek bleek dat het bedoelde pand gehuurd wordt door een 56-jarige man. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het laboratorium en is daarvoor vanmorgen aangehouden. Hij wordt in verzekering gesteld.

Aanhouding voor drugslab in Roosendaal (Foto: Politie Zeeland-West-Brabant)
Aanhouding voor drugslab in Roosendaal (Foto: Politie Zeeland-West-Brabant)