Van Dijk dient officieel transferverzoek in

Virgil van Dijk heeft bij Southampton een officieel transferverzoek ingediend. In een verklaring zet de defensieve kracht zijn vertrekwens uiteen.

De defensieve kracht gaf recentelijk aan dat hij niet meer wil uitkomen voor The Saint, waarop de club eerst besloot hem terug te zetten naar het beloftenelftal. Inmiddels zijn Southampton van mening dat Van Dijk helemaal niet weg mag.

Onder meer Liverpool zou Van Dijk, die zestig á zeventig miljoen moet kosten, willen kopen. Sky Sports schreef eerder nog dat de oud-speler van FC Groningen en Celtic hard op weg was naar Anfield Road. Southampton denkt daar nu dus duidelijk anders over.

"Helaas heb ik geen andere mogelijkheid dan om een transferverzoek in te dienen nadat ik eerder een boete van de club kreeg van twee weken salaris. De laatste zes maanden heb ik verschillende discussies gevoerd met het bestuur, de vorige trainer Claude Puel en de huidige coach Mauricio Pellegrino. Daarin gaf ik aan dat ik wilde vertrekken", vertelt de oud-verdediger van FC Groningen.

"Ik ben ongelooflijk ambitieus, en wil zoveel mogelijk bereiken om mijn volledige potentie te benutten in mijn korte loopbaan als voetbalprof. Ik wil weer Europees spelen en meedoen om de grote prijzen. Daarom wil ik vragen aan Southampton of zij de interesse van topclubs in mij willen overwegen," aldus Van Dijk zijn verklaring.