'Gevecht van de eeuw' toch op Nederlandse televisie

De Nederlandse liefhebbers van vechtsport kunnen dan toch het gevecht tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor op televisie volgen. De betaalzender Fox Sports heeft de uitzendrechten voor dit 'gevecht van de eeuw' bemachtigd en abonnees van dit kanaal kunnen het gevecht gratis bekijken op kanaal twee. Niet-abonnees kunnen een dagpas kopen voor acht euro.


Mayweather vs McGregor promo (Bron: Youtube)

Het gevecht wordt gehouden in de nacht van zaterdag 26 en zondag 27 augustus in Las Vegas. Beide vechters zullen stinkend rijk worden van dit ene gevecht. Mayweather strijkt naar verwacht 300 miljoen dollar op en zijn Ierse tegenstander 100 miljoen dollar. Deze hoge prijzengelden zorgen ervoor dat kijkers in de VS 99 dollar moeten betalen om dit gevecht thuis op de buis in HD te kunnen bekijken. Naar verwachting zullen 4 miljoen abonnementen worden verkocht.

Hoewel dit voor Amerikaanse begrippen redelijk normale prijzen zijn, zijn dit voor Nederlandse begrippen astronomische bedragen voor één avond tv kijken. Het was dan ook lange tijd onzeker of dit gevecht op de Nederlandse tv te zien zou zijn. Ziggo wilde de tv-rechten graag hebben, maar uiteindelijk wist Fox Sports de strijd te winnen. 

Hoeveel de zender heeft betaald om het gevecht uit te mogen zenden is niet bekend gemaakt.