'De Boer wil Luuk de Jong halen'

Een verrassend gerucht vanuit Engeland: Frank de Boer zou Luuk de Jong een herkansing willen bieden in de Premier League.

Luuk de Jong kan de vierde Nederlandse speler worden in het huidige team van Crystal Palace. Dat meldt The Daily Mail. Volgens de krant is Frank de Boer van plan een bod neer te leggen bij PSV. Patrick van Aanholt, Jaïro Riedewald en (zo goed als zeker) Timothy Fosu-Mensah zijn al onderdeel van De Boers selectie.

Een transfer van De Jong naar Palace zou om meerdere redenen opmerkelijk zijn. In 2014 speelde de spits al een halfjaar bij Newcastle United, maar dat Premier League-avontuurtje liep allerminst op een succes uit. Vorig seizoen kende De Jong een zeer teleurstellend jaar bij PSV, waarin hij acht doelpunten maakte in de Eredivisie. Hij werd aan het einde van de rit zelfs even gepasseerd, en dat overkwam hem twee weken terug tegen NK Osijek opnieuw.

De Jong is zijn aanvoerdersband kwijt en dus niet meer de onomstreden nummer negen van PSV, maar toch zou een transfer de Eindhovenaren heel slecht uitkomen. Met Jetro Willems, Héctor Moreno en Andrés Guardado zag de club al drie basisspelers vertrekken. Davy Pröpper lijkt de volgende. Aanvaller Hirving Lozano en verdediger Derrick Luckassen kwamen als vervangers.