'Ajax denkt aan Van Rhijn'

Ricardo van Rhijn staat voor een terugkeer bij Ajax. De rechtsachter die vorig jaar naar Club Brugge vertrok, zou de selectie moeten verbreden.

Ajax gaat ongeveer hetzelfde bedrag voor Van Rhijn betalen als het vorig jaar voor hem ontving toen hij naar Club Brugge vertrok. Dat meldt VoetbalPrimeur. De 8-voudig Oranje-international verliet toen Ajax omdat Kenny Tete hem volledig uit de ploeg had gespeeld.

Van Rhijn kwam in zijn laatste jaar in Amsterdam, over alle toernooien gezien, slechts tot vijf basisplekken. Ter vergelijking: toen Tete een jaar daarop de concurrentie van Joël Veltman verloor, stond hij alsnog dertien keer in de basis, met dank, weliswaar, aan de succesvolle Europa League-campagne. Voordat Van Rhijn zijn basisplek verloor bij Ajax, was hij drie seizoenen de vaste rechtsback.

Dit seizoen zou hij, als hij terugkeert, de concurrentie met aanvoerder Veltman aan moeten gaan en geldt hij dus in eerste instantie vooral als breedteversterking. Bij Club Brugge stond Van Rhijn 27 keer in de basis (alle competities meegegerekend), maar kan hij toch vrij makkelijk vertrekken.