RTL denkt na over opvolger Marieke Elsinga

RTL heeft nog geen nieuwe sidekick op het oog voor RTL Late Night. Marieke Elsinga, die sinds augustus vorig jaar te zien was naast Humberto Tan, maakte donderdag bekend dat ze overstapt naar RTL Boulevard.

"Er wordt nagedacht over op welke wijze de plek van Marieke wordt ingevuld bij RTL Late Night", liet RTL weten in een verklaring. Marieke was Humberto's tweede sidekick, Luuk Ikink nam vorig jaar zomer afscheid van het latenightprogramma. Hij liet sinds de start van RTL Late Night, in augustus 2013, de leukste YouTube-video's van de dag zien.

Ook Luuk verruilde RTL Late Night voor RTL Boulevard. Sinds de verhuizing van het entertainmentprogramma naar Amsterdam, vorig jaar zomer, is hij een van de vaste presentatoren. Marieke gaat voor RTL Boulevard op pad. Ze gaat reportages maken op het gebied van entertainment, lifestyle, royalty en sport.

"Na een fantastisch jaar bij RTL Late Night ga ik met veel vertrouwen de toekomst in bij RTL Boulevard", liet Marieke weten. "Mijn beslissing te stoppen komt voort uit de wens een programma te maken waarin ik echt op pad kan, mensen kan ontmoeten en mijzelf op dit gebied door kan ontwikkelen."

Verslaggeving
Marieke miste dus de verslaggeving. "Ik ga graag op pad, de deur uit. En ik mis het om naar buiten te gaan." Voor RTL Boulevard gaat ze vanaf het nieuwe tv-seizoen drie dagen per week aan de slag als verslaggever.

Volgens Marieke heeft haar transfer niets te maken met strubbelingen met Humberto, zoals werd gesuggereerd. "Mensen mogen graag dingen schrijven. Maar ik kan ontkrachten dat het niet botert tussen mij en Humberto."

RTL denkt na over opvolger Marieke Elsinga
RTL denkt na over opvolger Marieke Elsinga (Foto: BuzzE)