Terrorist Hamburg is islamistische Palestijn

Een man heeft vrijdag in een supermarkt in Hamburg met een mes willekeurig op voorbijgangers ingestoken. De krant Bild bericht dat er zeker een dode en verscheidene gewonden zijn gevallen. De dader is gearresteerd.

De politie weet niet wat zijn motief was. Volgens Duitse media zoekt de politie in de buurt naar een tweede man, een mogelijke medeplichtige. De steekpartij was in een Edeka-supermarkt in de wijk Barmbek, aan de noordkant van het centrum van de havenstad.

Update 20:50 uur: 
Volgens een ooggetuige zou de verdachte 'Allah akbar' geschreeuwd hebben terwijl hij met een machete stukjes uit Duitsers hakte. De politie geeft vooralsnog geen verdere details vrij.

Update 22:30 uur: 
De dader is inmiddels geïdentificeerd als de 26-jarige Ahmed Al H. De hakbar staat bij de autoriteiten als islamist bekend. Het betreft een Palestijn die in Saoudi-Arabië geboren is in 1991 en als vluchteling naar Duitsland is gekomen.

Dat hij 'vluchteling' in plaats van 'migrant' genoemd wordt is logisch: het is immers in Saoudi-Arabië levensgevaarlijk om uit te komen als strenge islamist.

Gelukkig konden onze Oosterburen de man na al die moeilijke jaren eindelijk een veilige thuishaven bieden. Wel lijken zij tekort te zijn geschoten wat betreft de geestelijke ondersteuning van de verwarde Ahmed.

Het is dan ook te hopen dat er de komende jaren nog veel meer geld, tijd, middelen en moeite in de GGZ van de miljoenen veelal onderontwikkelde, geestelijk beschadigde en/of religieus extremistische migranten wordt gestoken, zodat ook zij zich hier binnen een generatie of drie, vier thuis voelen.

Dodelijke steekpartij in supermarkt Hamburg

Dodelijke steekpartij in supermarkt Hamburg (Foto: ANP)