Miljard mensen gebruiken WhatsApp dagelijks

Een miljard mensen gebruiken dagelijks WhatsApp om berichtjes te sturen naar familie en vrienden. Dit maakte WhatsApp, onderdeel van Facebook, donderdag bekend in een blog. Een jaar geleden gebruikten een miljard mensen WhatsApp iedere maand. Het aantal maandelijkse gebruikers is gestegen naar 1,3 miljard. De gebruikers van WhatsApp versturen samen dagelijks 55 miljard berichten en delen dagelijks 4,5 miljard foto's en 1 miljard video's.

Behalve voor het versturen van berichtjes en het delen van foto's en video's wordt WhatsApp ook gebruikt voor videobellen. Nieuw dit jaar is de uitgebreide statusfunctie, waarin gebruikers tegenwoordig afbeeldingen en video's kunnen delen in hun statusupdate. De beelden in de statusfunctie verdwijnen weer na een etmaal, net als bij Snapchat Stories en Instagram Stories.

"We zijn vereerd dat zo veel mensen deze nieuwe functies gebruiken om contacten te onderhouden en dat elk op hun eigen manier", melden de makers van WhatsApp. ''We vieren deze mijlpaal. Ondertussen zijn we meer dan ooit toegewijd om jullie meer bruikbare functies aan te bieden om van te genieten in combinatie met de betrouwbaarheid, eenvoud en veiligheid die jullie van WhatsApp verwachten."

Miljard mensen gebruiken WhatsApp dagelijks
Miljard mensen gebruiken WhatsApp dagelijks (Foto: BuzzT)