Uitslag Nice - Ajax

Ajax heeft het eerste treffen in het tweeluik tegen Nice met een 1-1 gelijkspel afgesloten. In een matige eerste helft was Nice veel beter en scoorde, terwijl in de tweede helft vooral Ajax gevaarlijk werd en de belangrijke uitgoal wist te maken.

De eerste 25 minuten van de wedstrijd maken een verslag overbodig, het hoogtepunt was Mario Balotelli die zijn schoen verloor en daarom er boos mee ging gooien. Kasper Dolberg kreeg na 25 minuten een kansje toen de doelman van Nice plots de bal in zijn voeten schoot, maar de Deen nam verkeerd aan zodat de keeper de bal toch weer terugkreeg. Daarna kwam Nice er aan de andere kant goed door, maar Matthijs de Ligt kopte net weg voordat Balotelli kon afwerken. Ineens was het los, want binnen twee minuten zorgden Nice, met een rollertje, en Ajax, met een puik schot van Lasse Schöne voor de eerste schoten op doel.

Balotelli liet zich weer eens zien, en zoals we hem kennen niet van zijn beste kant. Hij had rood moeten krijgen voor een overtreding op Donny van de Beek, maar kwam weg met geel. Jean-Michel Seri kwam even later makkelijk door aan de linkerkant en kon simpel voorgeven op Balotelli, die zodoende na zijn schandalige overtreding de 1-0 mocht maken. Daarna kon Ajax eigenlijk geen vuist maken, terwijl Nice nog een paar aardige mogelijkheden kreeg. De ruststand was 1-0.

Na rust leek Nice meteen gevaarlijk te worden, maar Ajax had het geluk dat er gefloten werd voor een hele lichte overtreding op Joel Veltman. Even later was aan de andere kant de keeper van Nice weer matig. Hij stompte een hoekschop slecht weg, waarna Donny van de Beek in een keer de afvallende bal in het doel volleerde: 1-1. Daarna bleef Ajax beter en kreeg het ook kansen. Een van de grootste was voor Davinson Sanchez die op de lat kopte. Er was ook wat opschudding toen een supporter het veld op kwam, waarna een corner van Ajax op onverklaarbare wijze in een scheidsrechtersbal eindigde. Ook Frenkie de Jong kreeg een kans op de tweede, maar hij schoot in kansrijke positie recht op de Franse goalie af.

In de extra tijd ging het nog twee keer bijna mis. Nice had wellicht een strafschop moeten hebben na slecht verdedigen van Ajax en even later werd de spits Plea weggestuurd, maar hij kon in kansrijke positie niet afronden.