Agente mishandeld bij treinstation Olst

Een agente is dinsdagavond zwaar mishandeld bij het treinstation in Olst (Overijssel). Een man schopte de politievrouw onder meer "met kracht" in haar buik. Ze kreeg uiteindelijk hulp van een omstander en meerdere collega's, die erin slaagden de 29-jarige man uit Almelo te overmeesteren.

De politie riep mensen die getuige waren van het geweld woensdag via Facebook op zich te melden. "Naast dat wij graag een verklaring willen opnemen van de specifieke getuigen, willen wij deze getuigen ook hulp aanbieden voor wat ze hebben meegemaakt", aldus de politie.

De agente was volgens een politiewoordvoerder afgekomen op een melding over een verwarde man op het station. Hij zou door het lint zijn gegaan nadat de politievrouw hem aansprak. Zij slaagde er vervolgens niet in de man met pepperspray in bedwang te houden en riep via de noodknop op haar portofoon de hulp in van collega's.

Ook omstanders maakten vermoedelijk angstige momenten door. Zo pakte de man "in de hectiek" ook een meisje vast. "Haar zoeken we ook", zei de politiewoordvoerder. Voor zover bekend raakte het betreffende meisje niet gewond. De agente hield aan de confrontatie "pijnlijke ribben, een pijnlijke heup en meerdere blauwe plekken over".

Agente mishandeld bij treinstation Olst
Agente mishandeld bij treinstation Olst (Foto: ANP)